Plaswekkervergelijker.nl

Getest door de onafhankelijke plaswekkerspecialist

Top 3 beste plaswekkers voor gebruiksgemak

Bambie

Rodger

Urifoon

Resultaat

4.5/5
3.6/5
2.8/5

Bestelproces website

4.6/5
3.6/5
2.9/5

Installatie van systeem

4.1/5
3.8/5
2.6/5

Ouders bericht van alarm

4.9/5
1.6/5
2.5/5

Instelbaarheid

4.6/5
1.6/5
2.2/5

Inzicht in statistieken

4.6/5
1.6/5
2.2/5

Batterijduur en onderhoud

4.6/5
1.6/5
2.2/5

"Alle systemen werken prima. Handig dat ouders een bericht op hun telefoon krijgen"

Al met al zijn wij, op de ouderwetse stijl na, erg tevreden over dit product. Het doet wat het beloofd en is erg betrouwbaar. In vergelijking met concurrenten is dit product wel wat duur als je kijkt wat je ervoor krijgt.

Bestelproces website

Rodger BV is in 1993 opgericht en heeft als doel om kinderen oplossingen te bieden tegen bed- en broekplassen. Naast plaswekkers en plashorlorges, verkoopt rodger ook matrasbeschermers voor als er een ongelukje gebeurt.

Installatie van systeem​

Om kinderen tegen bedplassen te helpen, maakt Rodger gebruik van de plaswekkermethode. Deze methode is wetenschappelijk bewezen en leert kinderen om signalen van een volle blaas beter te herkennen.

Dit product bestaat uit drie onderdelen; een sensorbroekje, een zender en een ontvanger. Het kind trekt het sensorbroekje aan en maakt hier een zender aan vast. Deze zender staat in verbinding met een ontvanger dat aangesloten is op een stopcontact.

Als er in bed wordt geplast, stuurt de zender een bericht naar de ontvanger in het stopcontact en gaat er een alarm af. Het kind wordt wakker en leert op deze manier het signaal van een volle blaas te herkennen.

Ouders bericht van alarm​

De website ziet er een beetje ouderwets uit, maar uiteindelijk komen wij waar we moeten zijn! We hebben voor deze test de goedkoopste set gekocht voor een bedrag van €118,95. Het viel ons wel op dat enkel maat 104 en 152 beschikbaar zijn.

Instelbaarheid

Een dag na het bestellen ontvingen wij het plaswekkersysteem al in de post. De doos en de handleiding zien er duidelijk maar ook een beetje gedateerd uit.

Het installeren van het systeem was relatief eenvoudig en in 10 minuten waren we er helemaal klaar voor!

De zender kan met een schroevendraaier uit elkaar worden gehaald om de batterij te vervangen als die op is. De ontvanger maakt ruim 80 decibel geluid om het kind wakker te maken.

Inzicht in probleem

Wij hebben het standaard Rodger startpakket besteld en hebben de volgende artikelen ontvangen!

[Video van boven met het openen van de doos]

Een zender en ontvanger

De zender is wit en heeft ronde hoeken. Oogt klein en handig. De ontvanger heeft een stekker en ziet er ook wit en rond uit.

Twee sensorbroekjes

De twee sensorbroekjes zien er op het oog niet heel speciaal uit. Als je het van dichtbij bekijkt zie je dat er twee geleidende draden in zijn genaaid. Op het oog niet storend. Het is mogelijk het plaswekkersysteem uit te breiden met extra broekjes.

Een stickervel en kalender

In het pakket zit ook een stickervel en kalender. Het valt op dat de opmaak al een tijdje niet is aangepast en dat het er wat ouderwets uitziet.

Een handleiding

In meerdere talen en prima uitgelegd.

Batterijduur en onderhoud

Zoals altijd doen wij voor de praktijktest eerst een test in een gecontroleerde omgeving. Zo krijgen we een beter begrip hoe het systeem nu werkt!

Je zet het systeem aan door de ontvanger in het stopcontact aan te zetten. Vervolgens druk je de zender vast in de drukknopen die op het sensorbroekje zitten. Het systeem is actief, nu hoeven we enkel een ongelukje te simuleren.

Na een aantal druppels gaat er een alarm af dat ons deed denken aan een digitale alarmklok van de jaren ’90. Naar ons gevoel was het luid genoeg om een gemiddeld kind wakker te maken. Je zet het alarm uit door de zender van het broekje te halen of door op de knop op de ontvanger te drukken.

Het is erg prettig dat je een nieuw broekje aan kan trekken zodat je relatief snel weer je slaap kan hervatten. Vergeet niet de zender weer vast te maken!

Wij missen wel een belangrijk element in de aanpak van Rodger: ondersteuning en tips. De wetenschap laat zien dat het aanleren van goede routines de kans op bedplassen enorm verlaagd. Ook het afleren van verkeerde gewoontes is al bijzonder effectief. Niet alleen kinderen kunnen hun kans op een droge nacht enorm verhogen, ook ouders kunnen met een beter inzicht hun kind nog beter ondersteunen! Lees hier alles over de tips en tricks voor ouder en kind.

Conclusie

Al met al is het Rodger plaswekkersysteem een goedwerkend systeem dat erg betrouwbaar is. Ze volgen de wetenschappelijke plaswekkermethode, dus dat zit allemaal goed. Het systeem is ook makkelijk te instaleren.

Als wij deze plaswekker met zijn directe concurrent Dryly vergelijken, zien we een aantal gemiste kansen. In het jaar 2020 is een stickervel en een medisch uitziend apparaat niet afdoende om een kind te motiveren om met zijn of haar probleem aan de slag te gaan.

Voor de ouders is het lastig dat ze met de basis-set niet de garantie krijgen dat ze met een groter huis iets van het alarm meekrijgen. Ook is het lastig dat er geen inzicht wordt gegeven in tijdstippen en dagen dat er in bed wordt geplast. Een gebrek aan inzicht kan ervoor zorgen dat kinderen onnodig lang vastzitten in medische trajecten.

Tot slot raden we deze set wel aan vanwege zijn betrouwbaarheid, maar komen wij ook tot de conclusie dat er betere alternatieven op de markt zijn voor hetzelfde geld

Betrouwbaarheid

4.7/5

Gebruiksvriendelijkheid

3/5

Modern

1.6/5

Motiverend voor kind

1.6/5

Inzicht in probleem

2.9/5

Prijs/kwaliteit verhouding

3.9/5

Allround oordeel:

2.9/5

Waar koop je een van de plaswekkers?

Om zo objectief mogelijk te blijven, accepteren wij geen sponsoring van plaswekkerproducenten.
Wij maken het wel mogelijk om alle producten bij Viper Medical te kopen. Hier verdienen wij een vaste commissie van zodat wij onze vaste kosten kunnen dekken!

Benieuwd hoe dit systeem het doet ten opzichte van anderen?

Wij hebben een compleet overzicht gemaakt met alle aangeboden plaswekkersystemen en hun functionaliteiten. Zo maak je eenvoudig een keuze op basis van je behoefte!

Meest recente reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.