Plaswekkervergelijker - Plaswekkerbroekje

Het verschil tussen plasbroekjes en normale onderbroeken

Wij merken dat het verschil tussen plasbroekjes en normale onderbroeken nog niet voor iedereen helder is. Met name voor mensen die bezig zijn met oriënteren om een plaswekker te kopen, kunnen de prijzen van de plasbroekjes nog wel verwarrend hoog zijn. Om dit op te helderen hebben wij dit artikel geschreven.

Normale onderbroeken voor kinderen

Normale onderbroeken bestaan puur en alleen uit stof, en zijn verder alles behalve technisch aangelegd. Deze zijn dus ook een stuk goedkoper om te laten produceren, wat betekent dat bedrijven doorgaans ook lagere prijzen hanteren. 

Plasbroekjes voor kinderen

Plasbroekjes hebben veel weg van normale onderbroeken, en op het oog zijn de verschillen niet meteen zichtbaar. Plasbroekjes voor kinderen zijn speciaal ontworpen om urine te detecteren, met sensordraad die over de gehele onderbroek vocht detecteren. 

Hierna zullen de plasbroekjes, eventueel via een losse zender, een signaal uitzenden naar een ontvanger, die ervoor zorgt dat je wakker wordt. De sensordraad die uniek is voor de plasbroekjes, betekent dat zij over het algemeen een stuk lastiger zijn om te produceren. Hierom zijn de plasbroekjes voor kinderen ook iets prijziger, maar zeker ook waardevol om af te komen van bedplassen. 

Vragen over plasbroekjes

Kan ik een plaswekker gebruiken met normale onderbroeken?

Nee, als je de plaswekkermethode wilt gebruiken, zul je ook plasbroekjes nodig hebben. Zonder deze speciale broekjes is het namelijk niet mogelijk om urine tijdig te detecteren, wat betekent dat een ongelukje niet op tijd gestopt kan worden. De broekjes helpen, door dit meteen te detecteren en alleen als dit alarm op tijd wordt uitgezonden kan je een ongelukje tegenhouden en het onbewuste signaal van een volle blaas bewust maken bij de gebruiker.

Moet mijn kind ook een normaal onderbroekje aan, als hij ook al een plasbroekje draagt?

Nee, dit is verder niet nodig. Het is echter af te raden om een normale onderbroek of luier te dragen, als je al een plasbroekje aan hebt. Dit kan namelijk effect hebben op de effectiviteit van de sensoren van de plasbroekjes, het kan ervoor zorgen dat de zender loskomt en het kan, in het geval van een groot ongelukje, ook nog eens doorlekken op de normale onderbroek.

Waar kan ik goedkope plasbroekjes vinden?

Wij van plaswekkervergelijker.nl hebben drie verschillende merken onder de loep genomen op onze website. Met name de plaswekkers hebben we geanalyseerd, maar ook de broekjes hebben we nader onderzocht. Hieruit blijkt dat de broekjes van Rodger het goedkoopst zijn. 

Rodger biedt hun broekjes aan vanaf €20,45, voor zowel jongens als meisjes. Op marketplaces als bol.com zijn ze dan wel weer een stuk duurder: €24,05. Als je graag een plaswekker op bol.com wilt bestellen, kun je beter kiezen voor andere merken, om zo wat geld te besparen.

De kinderbroekjes van Dryly zijn bijvoorbeeld beschikbaar vanaf €22,- en je hebt ook duurdere broekjes van €24. Het verschil hierin lijkt hem te zitten in het ontwerp van de broekjes, maar de functionaliteit van de broekjes van €22 is hetzelfde als de duurdere broekjes.

Urifoon biedt hun broekjes voor kinderen aan voor €22 per stuk, en hier heb je ook nog de mogelijkheid om ze in multipacks te kopen, om zo een klein beetje korting te ontvangen. Bij Dryly en Rodger heb je deze optie niet, maar kun je wel bij het kopen van een Dryly plaswekker kiezen om de plaswekkerbroekjes voor kinderen voor een lagere prijs aan te schaffen.

Kan ik plasbroekjes universeel gebruiken?

Nee, plasbroekjes dien je te gebruiken van hetzelfde merk als de plaswekker die je aanschaft. De reden hiervoor is dat de afmetingen van de zenders willen verschillen per merk, en dat deze precies overeen moeten komen met de plasbroekjes. Anders is het niet mogelijk om een zender te bevestigen aan de broekjes, waarna er dus geen signaal uitgezonden kan worden naar de wekker, en je dus niet daadwerkelijk wakker wordt bij een ongelukje.