Rodger

Alle plaswekkers zijn uitvoerig getest door onafhankelijke ervaringsdeskundigen!

De Rodger plaswekker

Rodger biedt diverse effectieve oplossingen voor kinderen die last hebben van bed- en broekplassen. Rodger vindt kwaliteit, service en klanttevredenheid erg belangrijk. 

Door nauw betrokken te zijn met de gebruikers en medische autoriteiten op het gebied van bedplassen, krijgt Rodger steeds nieuwe inzichten om jou en je kind te helpen. 

Loop je tijdens de training tegen vragen aan? Dan kun je bij de Nederlandse klantenservice van Rodger ook om deskundig advies vragen. Zo ben je goed geholpen en heb je zekerheid dat je op elke situatie een antwoord krijgt.

Over Rodger

Rodger is een Nederlands bedrijf dat al sinds 1993 actief is in plaswekkers. Met meer dan 30 jaar ervaring heeft het bedrijf al een hoop ervaring op het gebied van plaswekkers, wat betekent dat zij garant staan voor betrouwbare plaswekkers van hoge kwaliteit. De Rodger plaswekker hebben wij dan ook gereviewd op een aparte pagina. Op deze pagina zullen wij meer een kijkje nemen naar het merk in het algemeen.

Plaswekker merken vergeleken op

Algemeen

Gebruiksgemak

Prijs

Positieve stimulatie

Een eerste stap in elke behandeling tegen bedplassen is het kind te prijzen of te belonen als het een nacht droog gebleven is. Straffen wanneer het mis gaat maakt het kind alleen maar nerveuzer. Het bedplassen neemt daardoor toe en het kind ontkent het probleem liever dan mee te werken aan een oplossing. 

Een effectieve en bewezen methode tegen bedplassen die door de meeste artsen wordt geadviseerd, is de plaswekkermethode. Deze plaswekker is te verkrijgen via de webshop van Rodger. De plaswekker kan gebruikt worden vanaf 6 jaar. 

Van belang is dat het kind zelf van het bedplassen af wil komen en het zelf dus als een probleem ziet. Het kind moet voldoende gemotiveerd zijn om iets tegen het bedplassen te doen. 

In enkele gevallen is het kind al op jongere leeftijd gemotiveerd. De plaswekker kan eerder gebruikt worden, maar aangeraden wordt dat het kind in ieder geval 6 jaar is.

Rodger Plaswekker - basisset

Werking van de plaswekker

De plaswekker is een apparaat dat met een draadje verbonden is aan een speciaal broekje of inlegger. Voor het slapen gaan wordt de wekker door het kind samen met de ouders geïnstalleerd. 

Zodra er ‘s nachts een paar druppels op het broekje komen, gaat de Rodger plaswekker af. Het kind gaat uit bed, zet de wekker af, gaat op de WC naar het toilet en vervangt het gebruikte broekje. 

Dan schakelt het kind de wekker weer in. Zodoende wordt het kind steeds gewaarschuwd op het moment dat de blaas vol is.

Na enkele nachten zal het kind sneller wakker worden. Het is heel belangrijk dat het kind echt wakker is, omdat u anders het kind leert bedplassen. Het kind moet ‘s nachts niet slaapdronken naar het toilet gaan, maar alle stappen volgen. Leer het kind vooraf precies wat het moet doen. 

Het kind moet gaan slapen met het idee “ik moet wakker worden van de plaswekker, als ik het geluid hoor, spring ik uit mijn bed”. Indien het bed toch nat is, moet het kind zelf helpen met het bed verschonen. 

Het ontwerp van de Rodger plaswekker

Rodger biedt een plaswekker aan, waarvan het ontwerp al relatief verouderd is. Het ontwerp van de broekjes is relatief simpel, maar het doet wat het moet doen. Het minimalistische ontwerp van de broekjes van Rodger zal met name oudere kinderen wat meer aanspreken.

Ook het ontwerp van de plaswekker van het Nederlandse bedrijf zelf is relatief verouderd, maar het moet wel gezegd worden dat de plaswekker van Rodger over het algemeen erg betrouwbaar is, en dat het zeker doet wat het moet doen. 

Het laatste nieuws