Alle merken getest door de plaswekkerspecialist

Plaswekkervergelijker.nl

Het concept achter de plaswekker uitgezocht door de onafhankelijke ervaringsdeskundige!

Het concept achter de plaswekker

Beste getest

Rodger

Rodger plaswekker reviews

Dryly

Urifoon

Alles over de plaswekker van urifoon contessa mickey

Resultaat

2.2/5
4.6/5
3.1/5
Eerste indruk
2.5/5
4.7/5
3.5/5
Ontwerp en accessoires​
2.4/5
4.5/5
3.5/5
Inzicht in proces
1.5/5
4.7/5
2.5/5
Ondersteuning voor ouders
2.9/5
4.2/5
3.8/5
Concept voor kinderen​
1.4/5
5/5
3.4/5
Innovatie
2.2/5
4.5/5
1.5/5

"Voor kinderen belangrijk als motivatie, voor ouders ouders een leuke extra"

Eerste indruk van het concept

Plaswekker startpakket van Rodger

2.5/5

Wij hadden de bestelling vóór 15:00 geplaatst, dus ontvingen de zending zoals verwacht de volgende werkdag.

Op de doos zagen wij glimlachende personen en een karakter in de vorm van een onderbroekje. Wel geinig, we waren benieuwd hoe dit zich verder ging ontwikkelen…

Bij het openen van de doos zagen wij dat de elektronica netjes in een geperste kartonnen houder zijn geplaatst.

De ontvanger zag er mooi uit met z’n ronde ontwerp en met alle knopjes in een overzicht.

Onze eerste indruk vertelde ons dat dit vast een zeker een goed product is, maar het had weinig om naar uit te kijken. De plaswekker voelde als een medisch product waarmee een probleem op wordt gelost, niets meer niets minder.

Plaswekker startpakket van Dryly

4.7/5

Dryly begon als met een positieve eerste indruk toen wij het Dryly Superhero pakket bestelde op de website. Met de frisse kleuren en positieve illustraties kregen wij het idee dat dit nog wel eens een ‘game changer’ kon worden.

Een uur na de bestelling kregen wij een bevestiging dat de order verwerkt was en dat hij onze kant op kwam. Een werkdag later werd het pakket bezorgd. 

Toen wij de doos opende kregen wij een enorm Coolblue-effect. De binnenkant was enorm vrolijk met leuke teksten met als kers op de taart een zachte pandabeer.

Je ziet duidelijk dat Dryly zwaar op het avontuur leunt terwijl de andere merken meer in de medische hoek zitten.

Een minpuntje was het ontwerp van de ontvanger. Deze is prima, maar had wat verfijnder gemogen. Wij verwachten hier nog wel verbetering in als Dryly wat langer bestaat.

Plaswekker startpakket van Urifoon

3.5/5

Wij hebben de Contessa van Urifoon besteld. Ze hebben ook een ander product, genaamd Mickey. Omdat onze kleine soms diep kan slapen, zijn we voor het product gegaan dat het meeste lawaai maakt.

Twee dagen later ontvingen wij zoals verwacht de doos met onze bestelling. De doos had een leuke print en gaf ons zin om het snel open te maken. 

Eenmaal openen werden wij teleurgesteld door de blokkerige vorm van de Contessa plaswekker ontvanger. Het voelde een beetje aan als een ouderwets product dat een flink aantal jaren terug verkocht werd.

We waren wel blij dat er een wat positievere sfeer werd gecreëerd door de leuke verpakking en de kleurrijke handleiding. Net als bij Rodger voelde de plaswekker aan als een product dat puur is ontworpen om een probleem op te lossen. We waren benieuwd hoe ons kind erop ging reageren.

 

Ontwerp en accessoires

We kijken in dit segment naar de ‘feel’ van het product en de accessoires die mee worden geleverd.

Rodger

2.4/5

Wij hebben bij het startpakket van Rodger een trilelement besteld. Het ontwerp was goed en we kwamen er later achter dat Urifoon exact hetzelfde model verkoopt! Wellicht maken ze gebruik van dezelfde leverancier.

Zoals eerder aangegeven zien de zender en ontvanger van Rodger er goed en modern uit.

Op het ondergoed zit een stukje klittenband waar harde en scherpe randjes op zitten. Nergens op het ondergoed staat de merknaam. Wij vonden dit een gemiste kans omdat Rodger alles in huis heeft om het ondergoed een leuk ontwerp mee te geven.

Over het algemeen ziet er er uit als een prima product dat praktisch in is gesteld.

Dryly

4.5/5

Inmiddels zal het je duidelijk zijn dat Dryly dit leuk heeft aangepakt. De beer is voelt zacht aan en is lekker groot.

Omdat hij het Superhero pakket hebben besteld, zaten er twee verschillende broekjes in. Een broekje is neutraal zwart en is duidelijk gemaakt om minder op te vallen. Het andere broekjes had leuke illustraties van Wizzu de pandabeer.

De ontvanger en zender voelen wat minder mooi ontworpen als de rest van het pakket. Wij schatten dat het komt omdat Dryly relatief jong is en dat ze dit in de volgende ronde zullen verbeteren.

De app is een welkome innovatie waar we onze kleine dat extra beetje motivatie mee hebben kunnen geven.

Urifoon

3.5/5

Zoals eerder aangegeven vonden wij het ontwerp van de Contessa erg vierkant en ouderwets overkomen, maar gelukkig zijn er ook een aantal positieve dingen te melden.

De zender die op het ondergoed kan worden geklikt was lekker compact en lijkt goed vast te zitten!

Ook werden wij verrast door een voorleesboek dat werd bijgeleverd dat gaat over bedplassen. Dit helpt ons als ouders enorm de plaswekkermethode aan ons kind te ‘verkopen’. Leuk idee!

Het ondergoed is dan weer iets waar we wat meer moeite bij gaan krijgen om het bij onze kleine aan te trekken. Het voelt een beetje medisch aan en maakt het voor het kind een beetje spannend.

Inzicht in proces

Bedplassen is een probleem waar sommige kinderen erg lang mee in de weer zijn. Soms is het lastig te meten of er nu wel of geen progressie in de aanpak zit. We kijken wat voor gereedschappen Rodger en Urifoon ons meegeven om te slagen!

Rodger

1.5/5

Bij de levering van de Rodger plaswekker kwamen wij een stickervel tegen met een plaskalender. Wij hebben een tijdje het bedplassen bijgehouden, maar kwamen er na een gesprek met onze huisarts achter dat we belangrijke informatie miste.

Specialisten kunnen een hoop informatie halen uit het tijdstip waarop er in bed is geplast.

Wij hebben een plaskalender op het internet gezocht en ons eigen systeem gemaakt. Wij vonden het een gemiste kans dat op dit gebied het concept achter de plaswekker niet helemaal was ontwikkeld.

Dryly

4.7/5

Bij onze indruk werd al snel duidelijk dat onze gebeden zijn gehoord. Wij hebben veel plaswekkers vergeleken en gaven altijd aan dat het huidige aanbod op dit gebied veel steken laat vallen.

Als de ontvanger verbonden is met het internet en er vindt een ongelukje plaats, dan wordt dit allemaal automatisch in een dashboard bijgehouden. Naast een plaskalender zie je ook de trend in een grafiek. Zo zie je in een blik of er verbetering in zit.

Geen pen en papier meer, maar gewoon een modern app! Heel fijn.

 

Urifoon

2.5/5

Wij vonden het interessant te zien dat Urifoon twee soorten plaskalenders mee heeft geleverd. Eentje voor jongere kinderen en een wat ‘sobere’ voor oudere kinderen. Zo kan de ouder kiezen welke aanpak het meest effectief zal zijn. Slim!

Ook kregen we een stickervel meegeleverd met meerdere vormen. Deze kunnen worden gebruikt bij een puntensysteem dat Urifoon heeft bedacht.

De plaskalender van Urifoon geeft wel de mogelijkheid om tijdstippen bij te houden, dus dat was erg fijn.

We geven geen hoge score omdat we het hele gebeuren met stickers en uitgeprinte A4’tjes niet helemaal meer van deze tijd vinden.

 

Urifoon stickers voor de plaswekker en plasdagboek of scorekaart

Ondersteuning voor ouders

Het vervelende aan bedplassen is dat het een heel frustrerend proces kan zijn voor ouder en kind. Het kind krijgt het idee dat het maar niet lukt om te slagen en de ouders blijven last hebben van gebroken nachten. Door een leuk concept achter de plaswekker te bedenken, motiveer je het kind waardoor je als ouder sneller kan slagen!

Wij hebben gekeken wat deze plaswekkers bieden om het de ouders zo makkelijk mogelijk te maken.

Rodger

2.9/5

Zoals eerder beschreven was het jammer dat Rodger een beperkte plaskalender geeft waardoor we belangrijke informatie niet hebben vastgelegd.

Een ander punt dat lastig was, was dat het alarm van de plaswekker enkel in de kamer van ons kind afgaat en wij op een andere verdieping zitten. Tot nu toe zijn we vaak wakker geworden, maar dat komt vooral omdat we erg licht slapen. Als je wat dieper slaapt, zal niet elk alarm opgemerkt worden.

Wij hadden een probleem met de zender en belde de klantenservice. Hier werd prima ondersteuning geboden, dus dat was wel een groot voordeel!

Dryly

4.2/5

Naast het handige dashboard waarin alles automatisch bij wordt gehouden, helpt de Dryly app ook ouders wakker te worden als er een ongelukje gebeurt.

Als de ontvanger met het internet verbonden is, stuurt deze direct een berichtje naar de server, die op zijn beurt weer een pushnotificatie naar de app stuurt. Zo maakt het niet uit op welke verdieping je kind slaapt.

Het is wel onhandig dat de telefoon in stille modus geen geluid maakt. Bij navraag hoorde wij dat dit opgelegde beperkingen van Apple en Android zijn.

 

Urifoon

3.8/5

Het feit dat Urifoon twee type plaskalenders verstuurd is voor ons een teken dat ze goed met ons meedenken. Het was ook fijn dat we alle benodigde informatie vast konden leggen.

Het hielp ons ook erg dat er een spelelement aan de plaskalender toe is gevoegd, zo kunnen we ons kind makkelijker motiveren waardoor de gehele ervaring positiever is.

Bij wijze van test hebben we de klantenservice van Urifoon gebeld om te kijken hoe die interactie is. We werden verrast door de betrokkenheid en vriendelijkheid die ons werd geboden!

Concept voor het kind

We hebben het eerder gezegd; de sleutel tot een succesvolle toepassing van de plaswekkermethode is de motivatie van het kind! Het is interessant te zien hoe het product in de markt wordt gezet omdat de ouder het moet kopen, maar het kind het moet gebruiken. Hier moet de leverancier van plaswekkers een goede balans in vinden.

Rodger

1.4/5

Wij hebben al eerder aangegeven dat Rodger een praktische plaswekker is, dat vooral gericht is op een goede toepassing van de plaswekkermethode. De ervaring van het kind is niet heel erg ‘rijk’.

Het ondergoed vinden wij een beetje saai, maar het oogt wel modern.

Het stickervel en de plaskalender is net voldoende om ons kind te motiveren, maar we hebben het idee dat dit stukke beter kan!

Waar wij het mannetje in de vorm van een onderbroek op de verpakking wel leuk vonden, misten wij dit door heel de methode. Hij komt wel een paar keer voor, maar het kind heeft er geen interactie mee… gemiste kans!

Dryly

5/5

Na twee weken was het verschil wel erg duidelijk. Onze kleine had voorheen al met Rodger en Urifoon gewerkt en we merkten dat het deze keer ‘anders’ ging.

Al snel werd Wizzu de knuffel overal meegenomen en mocht hij (?) zelfs mee aan tafel bij het avondeten.

Ook bij het naar bed gaan kon onze kleine niet wachten om de checklist af te lopen en daar punten mee te verdienen. Zo kon hij namelijk accessoires kopen om Wizzu in de app te personaliseren.

We vonden het in het begin wel wat spannend omdat met dit soort spelletjes een mogelijkheid is geld te betalen voor deze coins. Dat is hier niet het geval.

 

Urifoon

3.4/5

Na een paar weken aan de gang te zijn geweest met de Contessa plaswekker van Urifoon, zijn wij best tevreden over het concept voor het kind.

Er is geen karakter of illustratie waar een verhaal omheen is gebouwd, maar het voorleesboek en het spelelement in de plaskalender geven het kind voldoende positieve energie om er mee aan de gang te willen gaan.

Het plasbroekje mag op gebied van design een flinke opknapbeurt krijgen, maar al met al vinden wij dat Urifoon een prima concept voor het kind heeft ontwikkeld!

Innovatie

In deze moderne tijd is de trend dat producten het leven van de gebruikers eenvoudiger maakt. De plaswekker heeft veel punten waarop technologie werk uit handen kan nemen.

Rodger

2.2/5

De plaswekker van Rodger is erg betrouwbaar, maar vinden wij niet heel innovatief. Er wordt gebruik gemaakt van een signaal een tijd terug voor het eerst z’n intreden deed. 

Het gebruik van een stickervel voor het bijhouden van de plaskalender is een beetje ouderwets.

Wij kunnen het wel erg waarderen dat bestellingen op de website zo snel uit worden geleverd!

Dryly

4.5/5

Dit is, naar onze kennis, de eerste plaswekker in de wereld die via het internet aan je app is verbonden.

Het verbinden was in het begin even lastig, maar dat kwam omdat wij de instructies niet helemaal goed op hadden gevolgd. Maar het mag van ons dus wat intuïtiever.

 Verder kunnen we deze innovatie alleen maar aanprijzen!

Urifoon

1.5/5

Net als Rodger is de plaswekker van Urifoon niet zo innovatief. Hoewel het een goed werkend product is, vinden wij dat er een flinke inhaalslag kan worden gemaakt op gebied van moderniteit. 

Urifoon levert al voor decennia producten die bedplassen verhelpen. In de loop der tijd zijn ze hier ook erg goed in geworden.

Een flinke stap vooruit zou geen gek idee zijn! 

Waar koop je een van de plaswekkers?

Wij hebben bij Plaswekkervergelijker verschillende merken plaswekkers getest. Heb je jouw keuze kunnen maken met behulp van onze beoordelingen? Via de onderstaande links kan je de gewenste plaswekker bestellen:

Dryly

Rodger

Urifoon Mickey

Urifoon Contessa

Geef een antwoord