Alle merken getest door de onafhankelijke plaswekkerspecialist

Plaswekkervergelijker.nl

Elke plaswekker getest door een onafhankelijke ervaringsdeskundige!

Test: onze ervaring met de Dryly Plaswekker

Samenvatting

Betrouwbaarheid
4.3/5
Motiverend voor kind
5/5
Gebruiksvriendelijkheid
4.5/5
Inzicht in probleem
4.8/5
Modern
5/5
Prijs/kwaliteit verhouding
4.8/5

Een nieuwkomer op de markt met een goed systeem dat erg betrouwbaar is en inzicht geeft.

Dryly is een nieuwe speler in de wereld van plaswekkers. Ze zijn in 2019 van start gegaan en hebben in korte tijd hun positie uitgebreid. Waarom de Dryly plaswekker het zo goed doet is eenvoudig te verklaren. Ze hebben de wetenschappelijke plaswekkermethode in een nieuw jasje gestoken met een handige mobiele app, een zachte knuffelbeer en leuk ontworpen ondergoed.

Over Dryly​

Dryly is in 2019 opgericht omdat Clarien IJlstra zelf een kind heeft dat moeite had ’s nachts droog te blijven. Na het gebruik van andere merken kwam ze toch het besef dat de huidige aanbieders een erg medische en ouderwetse uitstraling hebben. Daarom is de missie van Dryly om kinderen (en ouders) op een leuke manier te helpen tegen bedplassen. De kinderen hebben een positieve ervaring en ouders hebben het comfort van een modern product met alle inzichten die daarbij komen.

Hoe werkt de plaswekker van Dryly?

Net als de andere grote plaswekkermerken maakt Dryly gebruik van de wetenschappelijk bewezen plaswekkermethode. Deze methode is het meest effectief gebleken voor kinderen die simpelweg niet vanzelf wakker worden van het signaal van een volle blaas.

Het systeem van Dryly bestaat uit een aantal onderdelen; speciaal ondergoed, een zender, een ontvanger, een knuffelbeer en een mobiele applicatie.

In de mobiele applicatie kan het kind punten verdienen door zich aan de methode te houden. Met deze punten kan Wizzu de pandabeer worden aangekleed. Naast het spelelement geeft de Dryly app ook een alarm als er een ongelukje gebeurt. Alle resultaten worden automatisch in de kalender bijgehouden.

Het bestelproces op Dryly.com

Je merkt aan alles dat de mensen achter Dryly ervaring hebben met het organiseren van hun online aanwezigheid. De website ziet er gelikt uit en het bestelproces loopt erg soepel.

Wat zit er in het Dryly plaswekker startpakket​

Wij hebben het ‘Superhero’ startpakket besteld met daarin onderstaande artikelen.

Zoals je zou verwachten zat het startpakket binnen 24 uur op de post en kwam het onze kant op.

Normaal besteden wij niet veel aandacht aan de verpakking, maar hier verdient het Dryly team wel echt een uitzondering. De missie van Dryly komt echt naar voren want het was een feestje om dit pakket te ontvangen! Navraag bevestigd dat al het plastic eco of afbreekbaar is.

Wij hadden onze kleine erbij en dat is echt een aanrader! Binnen 10 seconden zal deze met Wizzu door het huis rondbanjeren.

Hoewel wij streng zijn in onze reviews, kunnen wij zonder twijfel zeggen dat Dryly haar concurrenten ver achter zich laat.

       

 

In het Dryly Superhero startpakket zitten

 • 4 stuks ondergoed. 2 egaal en 2 met een patroontje
 • Een ontvanger en een zender (met oplader)
 • Wizzu de pandabeer
 • Een poster met Wizzu erop
 • Een handleiding
 • Een QR code naar de Dryly app

Wizzu de pandaknuffel

Wizzu is de hoofdrolspeler in het avontuur. De beer voelt zacht aan en heeft een groot formaat. In de rug zit een rits waar de ontvanger in kan worden gedaan. Hij (zij?) ziet er vriendelijk uit en is het nieuwe vriendje van onze kleine.

Dryly ondergoed

Afhankelijk van het pakket krijg je er een broekje bij met een patroon. Jongens krijgen een boxershort en voor meisjes is er een hispter. Het broekje heeft een goed fitting en zit comfortabel. De drukknopen worden uit het zicht gehouden door een stukje elastiek.

Zender en ontvanger

De zender gaat ruim 6 maanden mee en hoeft niet op te worden geladen. Deze kan met drukknopen worden bevestigd op het ondergoed. De ontvanger maakt een hard geluid en kan in de beer of op een nachtkastje worden gezet. Hij gaat rond de 1 tot 3 weken op een batterijlading afhankelijk van de stabiliteit van de verbinding.

De Dryly app

Naast de knuffel is de Dryly app een unieke toevoeging aan het pakket. In de app kan het kind Wizzu aankleden met verdiende punten. Ook zie je de batterijstanden en krijg je een alarm binnen als er een ongelukje plaatsvindt. Je kan je eventuele partner ook uitnodigen in het gezin.

De installatie van het plaswekkersysteem

Net als de andere systemen is dit systeem eenvoudig te instaleren.

Bij het aanmaken van ons account in de Dryly app kwamen wij direct bij de installatie terecht. Deze loopt in twee stappen.

In stap 1 vraagt de app om de ontvanger te verbinden met ons wifinetwerk. Dit gaat eenvoudig door de ontvanger aan te zetten en op het WIZZU wifinetwerk te verbinden. Hier wordt gevraagd ons eigen wifinetwerk te selecteren en het wachtwoord in te vullen. Al snel gaf de ontvanger aan dat hij ‘succesvol is verbonden’.

Stap 2 vraagt ons om de zender tegen de bovenkant van de ontvanger te houden om ze aan elkaar te verbinden.

De Dryly plaswekker getest in gecontroleerde omgeving

Zoals altijd doen we vóór de praktijktest een ‘droge’ test om te kijken hoe het systeem werkt. We drukken de zender vast op het ondergoed.

In de app kan je ‘naar bed gaan’. Eerst selecteer je je kindje en zie je de batterijstanden van zowel de ontvanger als de zender. Vervolgens wordt gevraagd om een aantal stappen te volgen zoals ‘uitplassen’, ‘Dryly broekje aandoen’ en ‘een boekje lezen’. Dit zijn stappen die alle ouders een goede structuur geven om te kans op bedplassen te minimaliseren.

Door een paar druppels water op het ondergoed te laten vallen, gaat het alarm in Wizzu de pandabeer meteen af. Voor een kind is het leuk het alarm uit te zetten. Je doet dit namelijk door de pandabeer te schudden. Binnen 10 seconden nadat het alarm in de pandabeer afging, kregen wij een alarmbericht op onze mobiele telefoon.

Door op de notificatie te drukken, verscheen er een checklist waarin wordt aangegeven dat het kind snel uit moet plassen, het broekje moet vervangen en daarna weer lekker moet gaan slapen.

We zagen dit ongelukje meteen verschijnen in de kalender die ook in de app zit. Erg handig allemaal!

De junior focusgroep!

Zoals gebruikelijk hebben wij onze kleine, en een paar van zijn vriendjes, gevraagd naar hun mening. Het was interessant te zien dat hij echt trots was dat hij een coole pandabeer had. Ook kon hij niet wachten om zijn gepersonaliseerde Wizzu in de app te laten zien.

De boxershorts werden ook enthousiast ontvangen, hoewel de zwarte toch wel het minst populair was.

Waar de andere merken erg medisch overkomen, is het hele concept van een knuffelbeer, een app met spelelement en de algehele positiviteit een schot in de roos.

Het alarmgeluid vonden ze daarentegen een beetje heftig. Het is een geluid dat lijkt op een ouderwetse telefoon die af gaat. Het was leuk geweest als dit ook ingesteld kon worden.

 • Leuke knuffelbeer die overal in het huis meegaat
 • Spelelement in de app
 • Algehele positieve instelling
 • Hard alarmgeluid dat niet speels overkomt

De Dryly plaswekker in de praktijk getest

Na een positieve eerste indruk was het tijd om het alarm eens goed in de praktijk te testen. We begonnen door het ‘naar bed gaan’ proces te starten. We zagen dat de zender en batterij volledig op waren geladen en we selecteerde ons kind. Stap voor stap vinkte we de checklijst af met alle handelingen die we uit moesten voeren.

Ons gezin heeft wat meer ervaring dan gemiddeld met plaswekkers en bedplassen, dus wij deden dit ook al zonder app. Voor beginnende ouders zien wij dit wel als een mooie hulp om in de juiste routine te komen.

Een vervelend punt was dat als het beeldscherm uitging, de checklist ook ‘vergeten’ werd. We moesten dus alles opnieuw aanvinken. Niet het einde van de wereld, maar hier kan wel in worden verbeterd.

Nadat onze kleine naar bed ging was het afwachten. Rond 2:00 in de ochtend hoorde wij uit de kamer van onze kleine ineens een flink alarm afgaan. 15 seconden daarna ontvingen we ook op de smartphone een alarmgeluid. We gingen snel naar zijn kamer.

In de kamer aangekomen zagen wij onze kleine net het alarm uitzetten door hem te schudden/in de lucht te gooien. Samen opende we de checklist, maar daar het hij op dat moment even geen zin in. De drie stappen (uitplassen, broekje vervangen en naar bed) waren snel uitgevoerd.

De volgende dag vroegen wij onze kleine hoe hij het had ervaren. Hij vond het geluid niet helemaal fantastisch, maar het knuffelen met de beer was dan weer helemaal fantastisch.

In de app zagen wij netjes staan dat er één keer in bed is geplast. Erg handig want bij alle andere systemen moet dit nog met pen en papier worden bijgehouden.

Wij hebben dit systeem twee weken getest en hebben een keer meegemaakt dat het alarm niet afging. Omdat het kan zijn dat onze kleine de zender per ongeluk los heeft gemaakt, tillen we er niet heel zwaar aan, maar noemen we het wel!

 • Alarmgeluid luid genoeg om onze kleine wakker te maken
 • Automatisch inzicht in bedplaskalender
 • Eenvoudig broekje om te wisselen na ongelukje
 • Vinkjes in checklist gaan weg als scherm op standby gaat
 • Checklist kan een beetje saai worden

Conclusie van de test met de Dryly plaswekker

Al met al zijn wij enorm tevreden over deze plaswekker van Dryly. We hebben er al een flink aantal getest en deze is echt een enorme verademing in vergelijking met de reeds bestaande merken.

Waar de andere merken nog werken met stickers, pen en papier en een medische uitstraling, is Dryly het tegenovergestelde. Onze kleine was het dan ook helemaal eens met de slogan ‘Op avontuur naar droge nachten’.

Het was ook erg prettig dat het alarm ook op de mobiele telefoon afgaat. Veel ouders hebben hun kinderen op een andere verdieping. Dan is het fijn dat je telefoon gewoon even een berichtje geeft.

De Dryly plaswekker zit in dezelfde prijsklasse als zijn concurrenten. Wij vinden dat een knappe prestatie omdat er een mobiele app en een knuffelbeer bij wordt geleverd.

Tot slot raden wij de Dryly plaswekker zeker aan. Vooral als je kindje een negatieve emotie heeft bij bedplassen, is dit een echte ‘game changer’!

Betrouwbaarheid: 4,3
Gebruiksvriendelijkheid: 4,5
Modern 5
Motiverend voor kind 5
Inzicht in probleem 4,8
Prijs/kwaliteit 4,8
Algemeen: 4,7

Betrouwbaarheid

4.3/5

Gebruiksvriendelijkheid

4.5/5

Modern

5/5

Motiverend voor kind

5/5

Inzicht in probleem

4.8/5

Prijs/kwaliteit verhouding

4.8/5

Allround oordeel:

4.7/5

Waar koop je de plaswekker?

Om zo objectief mogelijk te blijven, accepteren wij geen sponsoring van plaswekkerproducenten.
Wij maken het wel mogelijk om alle producten bij Viper Medical te kopen. Hier verdienen wij een vaste commissie van zodat wij onze vaste kosten kunnen dekken!

Alle plaswekkers vergeleken in één overzicht

Geen tijd om alle reviews te lezen? Wij hebben alle plaswekkers plaswekkers met elkaar vergeleken op zaken als prijs, kwaliteit, populariteit en veel meer…

Nog meer reviews

Urifoon Mickey plaswekker

3.3/5