Plaswekkervergelijker.nl

Elke plaswekker getest door een onafhankelijke ervaringsdeskundige!

Test: onze ervaring met de Urifoon Contessa plaswekker

Samenvatting

Betrouwbaarheid
4.5/5
Motiverend voor kind
2.6/5
Gebruiksvriendelijkheid
3.5/5
Inzicht in probleem
2.9/5
Modern
1.9/5
Prijs/kwaliteit verhouding
2.9/5

Interessant vanwege het harde geluid en de betrouwbaarheid

De Urifoon Contessa plaswekker ziet er een beetje gedateerd uit, maar doet wat het moet doen. Het harde geluid en de mogelijkheid om er een trilelement aan toe te voegen maakt het een echt werkpaard. De prijs van de Urifoon Contessa plaswekker is wat aan de hoge kant.

Over Urifoon​

Urifoon BV verkoopt al sinds 1954 oplossingen voor kinderen die in bed plassen. Als een van de eerste bedrijven in Nederland hebben ze de plaswekker op de markt gebracht. Bovendien hebben ze door de jaren flink wat technologische vooruitgang doorgemaakt. Naast de Urifoon Contessa plaswekker verkoopt Urifoon ook een dagalarm en een trilhorloge om ook overdag te werken aan continentie!

Urifoon Contessa plaswekker

Hoe werkt de Urifoon Contessa plaswekker?

Urifoon past de wetenschappelijk bewezen plaswekkermethode toe. Deze methode wordt door alle andere aanbieders toegepast omdat het de meest effectieve methode is gebleken.

Als je een startpakket koopt ontvang je een doos met een aantal belangrijke onderdelen. Het begint allemaal met het plasbroekje waar een geleidend draadje doorheen loopt. Bovendien kan op het plasbroekje een zender worden gedrukt dat detecteert of er wordt geplast. In het geval dat er geplast wordt, stuurt de zender een signaal naar de ontvanger van de Urifoon Contessa plaswekker. Deze maakt een hard geluid waardoor het kind wakker wordt.

Bij het startpakket wordt ook een leesboek voor kinderen meegeleverd waar meer wordt vertelt over bedplassen zodat het een minder eng onderwerp wordt.

Het bestelproces op Urifoon.nl​

De website van Urifoon verstrekt een hoop informatie over bedplassen en zit prima in elkaar. Het lukt ons snel bij het startpakket uit te komen.

Op de website kan je kiezen of je een Urifoon Contessa plaswekker wil huren of kopen.

Bij de aanschaf van de plaswekker merkten wij dat de website bij het selecteren van het product telkens opnieuw laadde. Dit gaf ons het gevoel dat we op een wat ‘oudere’ website zaten.

Urifoon biedt alle betaalopties die je tegenwoordig kan verwachten van een online winkel!

Wat zit er in het Urifoon Contessa plaswekker startpakket​

Wij hebben de Urifoon Contessa plaswekker besteld. Ook hebben we het optionele trilelement besteld om de test zo compleet te maken. We waren niet helemaal zeker of onze kleine hier wat aan zou hebben, maar het was het proberen waard!

Na twee spannende dagen ontvingen wij het startpakket en waren we klaar om er tegenaan te gaan!

Een zender en ontvanger

Urifoon plaswekker Contessa zender en ontvanger
De zender is lekker compact en heeft mooie rondingen.  De ontvanger daarentegen ziet er wat gedateerd uit en mag best eens ‘ge-update’ worden! Het voordeel van de Contessa is dat er een sterkere luidspreker in zit dan de Mickey plaswekker.

Twee sensorbroekjes

Ondergoed van Urifoon voor de plaswekker voor meisjes en jongens in blauw en groen
Het blauwe model is voor jongens en de groene hipster is voor meisjes. Ons kind vond de pasvorm prima, maar omdat de drukknopen zo prominent aanwezig zijn was het even spannend. Daarbij zijn de kleuren erg opvallend. Je kindje vindt het óf fantastisch, óf juist niet! :)

Een stickervel en kalender

Urifoon plaswekker Contessa trilement trilkussen triller
Zoals hierboven aangegeven zijn we voor het optionele trilalarm gegaan. Het trilelement zet je in, of onder, de kussen zodat kinderen die diep slapen, of gehoorproblemen hebben, makkelijker wakker worden.

Een handleiding

Dit was een leuke verrassing! Het boek helpt je om kinderen te voeden met informatie over bedplassen. Zo leren ze bijvoorbeeld dat ze niet ‘de enige’ zijn met het probleem. Daarnaast leren ze tips om bedplassen te voorkomen! Het heeft ons erg geholpen!

De installatie van de Urifoon Contessa plaswekker

Omdat de Urifoon Contessa plaswekker niet heel complex is, was de installatie eenvoudig. In 10 minuten waren we helemaal klaar met de installatie en konden we er tegenaan.

In de zender zit een 3 volt knoopcel batterij. In het geval dat je na 4 maanden zonder stroom komt te zitten, kan je deze zelf vervangen.

We merkten op dat het niet nodig is de zender aan de ontvanger te koppelen. Wij hadden het idee dat dit niet een hele veilige methode is om met de plaswekker aan de slag te gaan.

De Urifoon Contessa plaswekker op de werkbank getest

Het is altijd slim om het systeem voor gebruik te testen. Dit kan je alleen doen, of gezellig samen je kind. Zo weet die ook wat die kan verwachten!

Je zet de Urifoon Contessa aan door de kabel van de voedingsadapter op de ontvanger aan te sluiten. Je weet dat het systeem aan staat als het rode lampje aan gaat. Je laat je kleine het ondergoed aantrekken en druk de zender vast op de drukknopen.

Om het bedplassen te simuleren vulde wij een glas met water en lieten enkele druppels vallen! Binnen enkele seconden ging het alarm af. Het was ons meteen duidelijk waarom Urifoon adverteert dat dit alarm luider is. Het alarm kwam ruim boven de 80 decibel uit. Ook lijkt het systeem goed te werken en is het erg eenvoudig.

Wij werden wel benieuwd hoe kinderen op dit alarm reageren. Het voelt allemaal wat medisch aan en je wordt er niet per se vrolijker van. Vooral op het gebied van ondersteuning hadden we het idee dat de bal een beetje was laten vallen. Natuurlijk heeft Urifoon een klantenservice, maar ondersteuning voor tijdens het gebruik was wat mager. Onderzoek wijst uit dat het enorm belangrijk is dat een kind het kind de plaswekkermethode accepteert. Omdat er niet echt een kindvriendelijk aspect aan is gekoppeld, kan dit moeilijk worden…

De junior focusgroep!

Wij hebben weer een groep vriendjes opgetrommeld die ons zonder blad voor de mond vertellen wat ze er van denken! De plaswekker moet door de ouders worden gekocht, maar het zijn de kinderen die er daadwerkelijk mee aan de gang moeten.

Zoals gebruikelijk mogen alle kinderen een cijfer tussen 1 en 10 geven op basis van hun algehele indruk van de Urifoon Contessa plaswekker!

Geheel in stijl begonnen wij met een paar pagina’s uit het voorleesboek dat wij meegeleverd hebben gekregen. Naar aanleiding van de informatie die ze kregen werden wij overstelpt met vragen over bedplassen. Wij zagen dit als een enorm positief effect. Bedplassen is vervelend, maar niet eng.

Vervolgens lieten wij het ondergoed zien. Hier kwamen enorm gemixte reacties op. De ene vond de kleur niet om aan te zien en de ander had er minder problemen mee.

Alle kinderen waren enorm onder de indruk van het geluid van het alarm van de plaswekker. Iedereen was het er roerend met elkaar over eens dat elk kindje hier wel wakker van wordt!

De uitgeprinte plaskalender werd wat minder goed ontvangen omdat het wat eenvoudiger overkomt en niet erg uitnodigend is. Wij als ouders kunnen dit prima begrijpen in een tijd waar de prikkels je om de oren vliegen.

Over het algemeen waren de kinderen best tevreden over de werking van de plaswekker. Een punt van kritiek was toch wel het ontwerp en de plaskalender. Deze vonden ze weinig uitnodigend.

Na een plechtige ceremonie waar de kinderen een bordje met een cijfer in de lucht staken, komen wij tot een nette 6,5.

De Urifoon Contessa plaswekker in de praktijk getest​

Na het systeem grondig op de werkbank en met onze Junior Focusgroep te hebben getest, gaan we er met onze kleine mee aan de slag.

Het is avond en het ondergoed gaat aan. Na het plassen zetten we de zender vast en is het tijd om te slapen!

Wij slapen een verdieping hoger, maar midden in de nacht werden wij gewekt door een luid alarm. Eenmaal beneden stond onze zoon bij de Urifoon Contessa plaswekker en was hij klaar om naar het toilet te gaan. Het alarm ging opeens nog een keer af, oja, hij was vergeten de zender van het broekje te halen.

De volgende dag realiseerde wij dat het luide alarm toch wel een groot nadeel heeft. Het hele huis wordt er wakker van! Met een schroevendraaier hebben wij het volume wat omlaag gezet en het trilalarm aangesloten. Het trilalarm deden wij onder de kussen.

Na een paar dagen testen merkten wij dat ons zoontje enkel al van het alarmgeluid wakker werd en dat het trilelement alleen maar onprettig was om in slaap te vallen.

Al met al zijn wij erg tevreden over de Urifoon Contessa plaswekker. Het werkt prima en doet wat het moet doen. Een noot van kritiek is het ontwerp en de algehele ervaring die het kind heeft. Het voelt allemaal een beetje ouderwets aan en je geeft het kind echt het idee dat ze meedoen aan een medische oplossing.

Conclusie van de test met de Urifoon Contessa plaswekker​

Na ruim twee weken testen hebben wij een goed idee gekregen wat de voor- en nadelen zijn van de Urifoon Contessa plaswekker.

Het is fijn te weten dat de plaswekkermethode goed wordt toegepast zodat het kind effectief aan de slag kan.

Het boek dat wordt meegestuurd helpt ouders enorm de plaswekkermethode aan hun kind te ‘verkopen’. Een gemotiveerd kind is veel waard!

Een minder positief punt is de moderniteit en het totale concept van het systeem. Het boek is leuk, maar geeft geen langdurig effect. De behuizing, het ondergoed en de plaskalender zien er allemaal wat gedateerd uit.

Als we de Urifoon Contessa plaswekker vergelijken met het huidige aanbod, is de moderniteit een groot punt waar ze achter blijven. Een sterk punt is het volume van de luidspreker. Alhoewel de ouders geen eigen alarm in hun kamer kunnen zetten, is het voldoende luid om ze wakker te maken. Sommige gebruikers zien dit als een nadeel als er nog een stel andere kinderen proberen te slapen.

Alleen als het extra harde geluid van toegevoegde waarde is, is de hogere prijs van Urifoon ten opzichte van bijvoorbeeld Rodger, te verantwoorden. Anders is het wat duur voor wat je krijgt.

Betrouwbaarheid

4.5/5

Gebruiksvriendelijkheid

3.5/5

Modern

1.9/5

Motiverend voor kind

2.6/5

Inzicht in probleem

2.9/5

Prijs/kwaliteit verhouding

2.9/5

Allround oordeel:

3.1/5

Waar koop je de plaswekker?

Om zo objectief mogelijk te blijven, accepteren wij geen sponsoring van plaswekkerproducenten.
Wij maken het wel mogelijk om alle producten bij Viper Medical te kopen. Hier verdienen wij een vaste commissie van zodat wij onze vaste kosten kunnen dekken!

Alle plaswekkers vergeleken in één overzicht

Geen tijd om alle reviews te lezen? Wij hebben alle plaswekkers plaswekkers met elkaar vergeleken op zaken als prijs, kwaliteit, populariteit en veel meer…

Nog meer reviews