Plaswekkervergelijker.nl

Elke plaswekker getest door een onafhankelijke ervaringsdeskundige!

Test: onze ervaring met de Urifoon Mickey plaswekker

Samenvatting

Betrouwbaarheid
4.1/5
Motiverend voor kind
2.7/5
Gebruiksvriendelijkheid
3.5/5
Inzicht in probleem
2.0/5
Modern
2.9/5
Prijs/kwaliteit verhouding
2.8/5

Een goed systeem dat erg betrouwbaar is. Het concept mag wat leuker

De ontvanger van de Urifoon Mickey plaswekker heeft een speels ontwerp dat tot de verbeelding spreekt. De functionaliteiten zijn prima. Op gebied van inzicht en motivatie voor het kind, zijn er nog verbeterpunten.

Over Urifoon​

Urifoon BV verkoopt al sinds 1954 oplossingen voor kinderen die in bed plassen. Als een van de eerste bedrijven in Nederland hebben ze de plaswekker op de markt gebracht. Bovendien hebben ze door de jaren flink wat technologische vooruitgang doorgemaakt. Naast de Urifoon Mickey plaswekker verkoopt Urifoon ook een dagalarm en een trilhorloge om ook overdag te werken aan continentie!

Urifoon Contessa plaswekker

Hoe werkt de Urifoon Mickey plaswekker?

Net als de Contessa plaswekker van Urifoon, wordt ook bij de Urifoon Mickey plaswekker de wetenschappelijk bewezen plaswekkermethode toegepast. Deze methode helpt het kind het signaal van een volle blaas te herkennen door het kind te wekken op het moment dat er wordt geplast.

In het startpakket van deze plaswekker zitten een aantal belangrijke producten. Het plasbroekje wordt verkocht in de vorm van boxershort of hipster. Hier loopt een klein draadje doorheen dat geleidt. De zender kan op de drukknopen van het ondergoed worden gedrukt en merkt op als er een ongelukje plaatsvindt. Op dat moment stuurt de zender een bericht naar de ontvanger en gaat het alarm af. Het kind wordt wakker en kan naar het toilet om uit te plassen!

Urifoon levert een voorleesboek mee zodat de ouders met hun kind op een luchtige manier een gesprek over bedplassen kunnen hebben. Dit kan het onderwerp wat minder zwaar laten vallen zodat de druk van de schouders valt!

Het bestelproces op Urifoon.nl​

De website van Urifoon verstrekt een hoop informatie over bedplassen en zit prima in elkaar. Het lukte ons snel bij het startpakket uit te komen.

Bij de aanschaf van de Urifoon Mickey plaswekker merkten wij dat de website bij het selecteren van het product telkens opnieuw laadde. Dit gaf ons het gevoel dat we op een wat ‘oudere’ website zaten.

Op de website kan je kiezen of je een Urifoon Mickey plaswekker wil huren of kopen. Urifoon is de enige aanbieder op de markt waar je een deel van de plaswekker kunt huren. Dat kan bij een snelle verbruikstijd ook een kostenbesparing opleveren, maar dat kan er dus ook voor zorgen dat je nog meer geld kwijt bent, wat kan demotiveren om het product te gebruiken.

Urifoon biedt alle betaalopties die je tegenwoordig kan verwachten van een online winkel!

Wat zit er in het Urifoon Mickey plaswekker startpakket​

Snel na onze bestelling ontvingen wij de Urifoon Mickey plaswekker. Het systeem zit in een leuke doos en heeft een positieve uitstraling.

Naast het alarm en het ondergoed, ontvangen wij een stickervel en een plaskalender. In de eerste instantie waren wij hier niet van onder de indruk. Het kwam ouderwets over.

Het leesboek maakte een hoop goed en gaf ons kind al veel zin om ermee aan de slag te gaan!

 

Een zender en ontvanger

Urifoon plaswekker mickey zender en ontvanger
De oranje kleur van de zender past goed bij het oranje op de ontvanger. De ontvanger heeft een mooi rond ontwerp met een duidelijke knop! Aan de onderkant kan het volume en het alarmgeluid veranderd worden.

Twee sensorbroekjes

Ondergoed van Urifoon voor de plaswekker voor meisjes en jongens in blauw en groen
Voor de jongen biedt Urifoon een blauwe boxershort en voor een meisje is er een groene hipster. De pasvorm is acceptabel, maar de prominente positie van de drukknopen is niet heel aantrekkelijk. Wij merken dat de kleur of erg positief, of erg negatief wordt ontvangen.

Een stickervel en kalender

Urifoon plaskalender voor de plaswekker contessa en mickey met stickers scorekaart
Wij gaven al eerder aan dat de plaskalender er niet erg aantrekkelijk uitziet voor een kind dat leeft in een tijd van mobiele telefoons en online spelletjes en filmpjes. De plaskalender biedt een spelelement aan door stickers te geven afhankelijk van de behaalde resultaten. Onderzoek laat zien dat dit een riskante manier van belonen is omdat je kans loopt om je kind te frustreren als het even tegenzit.

Een boek over bedplassen​

Een leesboek over bedplassen! Wij vinden dit een erg leuk idee. Je kan de plaswekkermethode beginnen door samen lekker door het boek te bladeren en het gesprek over bedplassen zo luchtig mogelijk te houden. Zo valt er een hoop gewicht van de schouders!

De installatie van de Urifoon Mickey plaswekker

De Urifoon Mickey plaswekker was eenvoudig op te zetten. Binnen 5 minuten waren we in staat de eerste test uit te voeren!

De zender heeft een kleine 3 volt knoopcel batteri, die je kan vervangen als deze onverhoopt leeg is. Urifoon geeft aan dat een batterij minimaal 4 maanden mee zou moeten gaan.

Net als bij de Urifoon Contessa is het niet nodig de zender aan de ontvanger te koppelen.

De Urifoon Mickey plaswekker op de werkbank getest​

Zoals gezegd is de installatie erg eenvoudig bij de Urifoon Mickey plaswekker. Wij hebben de ontvanger, de zender en het ondergoed voor ons gelegd om de werking goed onder de loep te nemen.

De ontvanger gaat aan door de kabel van de voedingsadapter aan te sluiten. Je weet zeker dat de ontvanger aan staat als er een rood lampje brandt!

Wij hebben de zender op het ondergoed vastgedrukt. Het valt ons op dat er geen extra beveiliging op zit om te voorkomen dat hij in de avond per ongeluk losschiet. Hier komen wij in de praktijktest vanzelf achter!

Door een paar druppels water op het kruis van het ondergoed te laten vallen, ging direct het alarm af. Je weet ook dat het alarm afgaat omdat er een blauwe lamp begint te branden.

Al met al waren wij best tevreden over de werking. Het alarm was niet heel luid, maar we verwachten dat het voldoende zal zijn om het gemiddelde kind wakker te maken.

De junior focusgroep!

Ons favoriete onderdeel van de reviews is met de vriendjes van onze kleine! Volwassenen kunnen er lange verhalen over schrijven, maar de eerste indruk van een kind zegt alles!

Omdat de kinderen de plaswekker moeten gebruiken, is het heel belangrijk te begrijpen wat ze ervan vinden. Kinderen letten op hele andere details en benaderen het meer als totaalpakket.

We begonnen door een paar pagina’s uit het meegeleverde voorleesboek te lezen. Dit prikkelde de kinderen om erover na te denken en ons te vragen hoe bedplassen nou precies ontstaat. Hieruit kwamen interessante gesprekken waardoor de kinderen zichtbaar een stuk meer begrip voor het probleem kregen.

Het ondergoed werd wat minder goed ontvangen. De meeste kinderen vonden vooral de hipster voor meisjes geen mooie kleur hebben.

Over de ontvanger waren ze wat positiever. Er staat ‘Mickey’ op wat natuurlijk tot de verbeelding spreekt. Ook de ronde vormen vonden ze erg mooi.

We gaven de kinderen kaartjes zodat ze een cijfer tussen de 1 en 10 konden geven op basis van hun algehele indruk van de Mickey plaswekker.

Alle kinderen waren het met elkaar eens dat het cijfer ergens tussen de 6 en 7 ligt. Het gemiddelde van een 6,4 is daarom helemaal niet verkeerd!

De Urifoon Mickey plaswekker in de praktijk getest​

Na een goede indruk op de werkbank en van de Junior Testgroep te hebben ontvangen, waren we klaar om met de Urifoon Mickey plaswekker aan de slag te gaan.

Zoals verwacht kregen we lichte weerstand op het moment dat het ondergoed aan ging omdat onze kleine er geen groot fan van is, maar met wat overtuigingskracht kom je een eind.

Na een paar nachten was het raak. Wij slapen op een andere verdieping en hebben het alarm niet af horen gaan. Onze kleine stond in de deuropening van onze kamer met de zender in zijn hand.

Klaarblijkelijk is hij wakker geworden, heeft hij het alarm uitgezet en is hij naar onze kamer gekomen. Natuurlijk fantastisch werk, maar niet handig dat wij geen mogelijkheid hadden om actief ondersteuning te bieden. De volgende dag besloten we het alarm wat harder te zetten zodat we hopelijk nú wel wakker zouden worden.

De opvolgende dagen werden we niet altijd wakker van het alarm van de Urifoon Mickey plaswekker, wat ons veel onzekerheid gaf. We vonden het wel fijn te weten dat het systeem het goed leek te doen.

Conclusie van de test met de Urifoon Mickey plaswekker​

Wij hebben de Mickey plaswekker van Urifoon ruim twee weken getest. Alles bij elkaar opgeteld zijn wij best tevreden over de werking van het systeem.

De installatie was eenvoudig, het systeem ziet er ‘basic’, maar goed uit. Daarbij is het ontwerp wat moderner dan we zien bij andere merken, dus dat is een verademing.

Naast het boek hadden we niet het idee dat ons kind erg betrokken was bij de formule die Urifoon ontwikkeld heeft. Bij ons was het geen probleem omdat ons kind er relatief weinig emotie bij heeft. Voor kinderen die het negatiever inzien, denken wij dat een dergelijke medische uitstraling niet helpt.

Het voorleesboek is een schot in de roos en een leuke manier om de plaswekkermethode te introduceren.

We missen wel een stuk inzicht in het bedplasgedrag van ons kind. Het zou mooi geweest zijn als de plaswekker op de een of andere manier bijhoudt op welk tijdstip er in bed is geplast.

Urifoon biedt als enige een huuroplossing aan. Als dat is wat je prettig vindt dan is Urifoon je enige optie.

Betrouwbaarheid

4.1/5

Gebruiksvriendelijkheid

3.5/5

Modern

2.9/5

Motiverend voor kind

2.7/5

Inzicht in probleem

2.0/5

Prijs/kwaliteit verhouding

2.8/5

Allround oordeel:

3.3/5

Waar koop je de plaswekker?

Om zo objectief mogelijk te blijven, accepteren wij geen sponsoring van plaswekkerproducenten.
Wij maken het wel mogelijk om alle producten bij Viper Medical te kopen. Hier verdienen wij een vaste commissie van zodat wij onze vaste kosten kunnen dekken!

Alle plaswekkers vergeleken in één overzicht

Geen tijd om alle reviews te lezen? Wij hebben alle plaswekkers plaswekkers met elkaar vergeleken op zaken als prijs, kwaliteit, populariteit en veel meer…

Nog meer reviews