Kindvriendelijkheid

De beste plaswekker voor kinderen getest door de onafhankelijke plaswekkerspecialist

Beste plaswekker voor kinderen

Er zijn veel manieren om een leuke plaswekker voor kinderen te ontwikkelen. Van een speciaal leesboek tot een heerlijk zachte mascotte. In dit artikel kijken we hoe de merken dit hebben gerealiseerd!

Beste getest

Dryly

Dryly-plaswekker-pakket-hero

Rodger

Rodger Plaswekker - basisset

Urifoon Mickey

Urifoon Contessa

Resultaat

4.5/5
3.6/5
3.3/5
3.5/5
Concept voor kinderen
4.7/5
1.6/5
1.9/5
1.9/5
Mascotte
5/5
2.5/5
1.5/5
1.5/5
Spelletjes
4.5/5
4.1/5
3.8/5
3.8/5
App
4.6/5
2/5
2/5
2/5
Ontwerp en accesoires
4.6/5
2.8/5
3.7/5
3.7/5

"Samen met je kind een boek lezen over bedplassen is een top-idee!"

Over de plaswekkers

Dryly

De Dryly plaswekker is een nieuwe speler in de markt met een grote focus op de motivatie van het kind door een leuk en kindvriendelijk concept aan te bieden.

Rodger

De plaswekker van Rodger werkt met een eigen plasbroekje, een zender en een ontvanger. Zowel de volume als het alarmgeluid kan worden aangepast.

Urifoon Mickey

‘Mickey’ is een van de twee plaswekkersystemen van Urifoon. Mickey is echt een plaswekker voor kinderen die eenvoudig wakker worden door geluid.

Urifoon Contessa

De ‘Contessa’ plaswekker van Urifoon is voor kinderen die dieper slapen en minder snel wakker worden. Ook kan er een trilalarm op worden aangesloten.

Concept voor kinderen

Onderzoek wijst uit dat de plaswekkermethode enkel bij gemotiveerde kinderen effectief is. Met een gevoelig onderwerp als bedplassen is het vaak erg lastig het kind op een positieve manier te motiveren. Veel ouders raken zelf gefrustreerd en geven het kind een druk die meestal alleen maar negatief uitpakt.

Bij zo een gevoelig onderwerp is het natuurlijk fijn als de plaswekker een steuntje in de rug geeft zodat ouder en kind met een glimlach aan een oplossing werken! Gelukkig is de gemiddelde plaswekker voor kinderen ontworpen!

Wij hebben de huidige aanbieders met elkaar vergeleken zodat je kan kijken welke aanpak het beste bij je kind past!

Dryly

4.8/5

Als er bij Dryly over iets goed is nagedacht, is het wel hun concept. In elk startpakket zit Wizzu de pandabeer begrepen. Deze brengt alle leuke ontwerpen bij elkaar en is ook terug te vinden in de app. 

In de app kan Wizzu worden gepersonaliseerd met punten die verdiend worden door simpelweg de plaswekkermethode 

Dryly
Dryly

Rodger

1.6/5

Er lijkt niet echt van een ‘kindvriendelijk concept’ gesproken te kunnen worden bij het plaswekkersysteem van Rodger. Er is een karakter ontwikkelt in de vorm van een lopende onderbroek met een vriendelijke glimlach. Deze komt terug in de handleiding, de verpakking en op het stickervel.

Rodger sticker figuur voor plaswekker
Rodger sticker stickervel plasdagboek plaskalender voor plaswekker beloning
Rodger unisex ondergoed plasbroekje voor de plaswekker

Urifoon

1.9/5

Zoals bij Rodger lijkt Urifoon weinig aandacht te hebben besteedt aan een ‘concept’.

Er wordt wel een los boekje bijgeleverd over bedplassen. Dit kan het kind helpen het probleem beter te begrijpen.

Een positief punt is dat er een spelelement aan de kalender toe is gevoegd om het kind te motiveren. Kinderen kunnen enorm gemotiveerd raken van de kleinste beloningen!

De Enurogram plaskalender van Urifoon plaswekker

Mascotte

Wij hebben een groep kinderen de mascottes laten zien en gevraagd sterren uit te delen. Een mascotte helpt alle elementen van de plaswekker aan elkaar vast te knopen door er een mooi verhaal van te maken.

Rodger

2.5/5

De kinderen hadden niets tegen onderstaande mascotte, maar iets positiefs kon er ook niet af. Omdat Rodger toch aan een mascotte heeft gedacht, geven wij 2,5 sterren!

Rodger sticker figuur voor plaswekker

Urifoon

1.5/5

Urifoon heeft geen mascotte en lijkt weinig te doen om kinderen mee te krijgen in de methode. Vanwege de tekening op de kalender is het niet helemaal verloren.

De Enurogram plaskalender van Urifoon plaswekker

Dryly

5/5

Het werd ons snel duidelijk waarom Dryly het zo goed doet als nieuwkomer. Onze kleine was verzot op de knuffel en de knuffel kwam overal met hem mee.

Spelletjes

Alle kinderen houden van spelletjes! Dit is een fantastische manier om kinderen te motiveren ergens mee aan de slag te gaan. Of het nou een beloning is voor het opruimen van de tafel, of voor het hebben van een schone kamer.

Wij kijken hoe Rodger en Urifoon het bereiken van droge nachten leuk maakt.

Rodger

2.8/5

Zoals eerder aangegeven heeft Rodger geen spelletjes om het kind te enthousiasmeren. Om te proberen dit merk toch een eerlijke kans te geven, beschouwen we de kalender als een spelelement omdat er stickers bij worden geleverd.

Het kind krijgt een beloning als het wakker is geworden door het alarm en als er niet in bed wordt geplast. Een oranje sticker kan op het juiste vakje geplaatst worden.

Wij hebben dit laten zien aan kinderen. De meesten leken niet erg enthusiast. Stickers lijken simpelweg niet meer van deze tijd te zijn.

Urifoon

3.8/5

Het spel-element in het Urifoon plaswekkersysteem zorgt ervoor dat het kind punten kan verdienen door een combinatie van gedrag en resultaat.

Er kunnen punten verdiend worden door:

  • Gebruik van wekker (alsnog in bed geplast)
  • Gebruik van wekker en een deel in WC uitgeplast
  • Droge nacht
  • Droge nacht en zelf wezen plassen

Kinderen kunnen enorm gemotiveerd raken van dit soort spelletjes. Let wel op dat je kind niet gefrustreerd raakt als het even niet meezit. Uit onderzoek blijkt dat je kinderen in deze situaties moet belonen op inzet en niet op resultaat. Door extra druk zou het bedplassen ook kunnen verergeren.

Dryly

4.5/5

Naast de aanwezigheid van de knuffelbeer, heeft Dryly een mobiele applicatie waarin het kind punten kan verdienen door zich aan de plaswekkermethode te houden.

Met deze punten kan Wizzu worden gepersonaliseerd zodat het een eigen vriendje wordt. Bij onze kleine was het een schot in de roos.

App

Tegenwoordig is er voor alles een app! Ook voor plaswekkers. Kinderen zijn erg handig met apps en vaak weten ze beter om te gaan met een telefoon of tablet dan de ouders zelf! 

Naast dat een app ouders veel inzicht kan geven, kan het een kind enorm motiveren. Vaak kan dit al omdat een app wat meer van deze tijd is dan een uitgeprinte kalender. Daarnaast kan een spelletje een kind positieve emoties geven die het nodig heeft om bepaalde hobbels te overkomen!

Rodger

2/5

Rodger heeft geen app dat in verbinding staat met het product.

Urifoon

2/5

Urifoon heeft geen app dat in verbinding staat met het product.

Dryly

4.6/5

De Dryly app is een welkome verfrissing in het landschap. Naast een automatisch plasdagboek zit er ook een spelelement in voor het kind.

Ontwerp en accessoires

Hier kijken wij naar het totaalplaatje van het product. Er zijn veel manieren om een kind te motiveren voor de plaswekkermethode. Wij hebben gezocht hoe de plaswekker iets voor kinderen toe kunnen voegen.

Rodger

2.8/5

Een punt dat wij nog niet besproken hebben is het alarmgeluid. Bij Rodger zijn hier meerdere opties voor. Zo kan een kind het geluid kiezen waar die zich het best bij voelt.

Het witte ondergoed uit ons startpakket is wat minder aantrekkelijk om door een kind te gebruiken. Vooral het stukje klittenband kan de huid nog wel een irriteren!

Urifoon

3.7/5

Urifoon maakt gebruik van een kleine zender die niet in de weg zit. Dit zien zien wij als een groot voordeel ten opzichte van de andere merken.

Het gebrek aan opties van kleuren voor het ondergoed is erg zonde. 

Daarentegen vinden wij het (voor)leesboek een enorm leuke toevoeging!

Dryly

4.6/5

Dryly haalt alles uit de kast om zowel kind als ouder te motiveren. Door het leveren van een zachte pandabeer en een mobiele applicatie is deze plaswekker helemaal van deze tijd.

Bij het ondergoed is een goede balans tussen een uitgesproken kleur met patronen, en een wat discreter model voor kinderen die wat minder aandacht willen.

Wat is de beste plaswekker voor kinderen?

Kinderen zijn de sleutel in het laten slagen van de plaswekkermethode. Wij hebben alle merken met elkaar vergeleken zodat je precies weet wat jouw kind krijgt als je voor een plaswekker kiest van Rodger, Urifoon of Dryly!

Concept voor kinderen

Zowel de plaswekker van Rodger als Urifoon lijkt niet echt ontworpen te zijn vanuit het perspectief van een kind. Hier en daar zie je wel een illustratie of kleurrijke ontwerpen in het ondergoed, maar je kan niet zeggen dat een van beide een concept heeft ontwikkeld voor kinderen.

De plaswekker van Dryly daarentegen lijkt juist ontwikkeld te zijn voor de ervaring van het kind. Met de leuke kleuren, de knuffelbeer en het spelelement in de mobiele app heeft Dryly een mooi totaalconcept neergezet. 

Mascotte

Het valt ons op dat Urifoon helemaal geen mascotte heeft ontwikkeld om het kind gerust te stellen. Rodger heeft een pratende ondergoed bedacht. We zijn er niet enorm enthousiast over, maar het komt op meerdere momenten in de methode voor. Dryly heeft een beer gemaakt die overal voorkomt en een vriendelijke uitstraling heeft. Erg leuk om kinderen te helpen het bedplassen vanuit een positievere hoek te benaderen.

Spelletjes

Zowel Rodger als Urifoon maakt gebruik van een spelelement in de vorm van stickers. Urifoon heeft een puntensysteem waarbij je verschillende stickers krijgt aan de hand van je prestaties. Onze kleine vond het spelelement van Urifoon een stuk leuker dan de ‘gewone’ stickers van Rodger. Dryly was de favoriet vanwege de mogelijkheid om Wizzu in de app te personaliseren.

App

Een gemiste kans voor Rodger en Urifoon dat ze geen mobiele applicatie hebben dat is verbonden met hun plaswekkersysteem! Dryly heeft dit gat mooi opgevuld en wint daarom deze vergelijking.

Ontwerp en accesoires

Wij vonden dit een hele lastige. Aan de ene kant was het witte ondergoed van Rodger een beetje teleurstellend, maar in vergelijking met de felle kleuren en een drukknoop dat zo zichtbaar is op het ondergoed van Urifoon, was het nog niet zo verkeerd. Hoewel wij een witte onderbroek hebben gekregen, zagen we achteraf ook dat er een aantal leuke kleuren beschikbaar waren in de webshop van Rodger.

Toen wij het Dryly startpakket ontvingen, was het vrij snel duidelijk welk product het leukste is voor kinderen. Door de knuffelbeer, het leuke ondergoed en de mobiele applicatie is Dryly de kinder-favoriet!

4.7/5

Dryly is een nieuwkomer op de markt en bestaat sinds 2019. De prijs is bovengemiddeld maar dit maken zijn prestaties meer dan goed, wij zijn erg onder de indruk!

Rodger Plaswekker - basisset
3.6/5

Wij hadden hoge verwachtingen van deze set. Rodger bestaat al een lange tijd en we hoopten dat terug te zien in de betrouwbaarheid!

3.5/5

Deze plaswekker heeft extra volume en kan worden aangeschaft met een trilelement. Het idee is goed, maar hoe was de uitvoering?

Waar koop je een van de plaswekkers?

Wij hebben bij Plaswekkervergelijker verschillende merken plaswekkers getest. Heb je jouw keuze kunnen maken met behulp van onze beoordelingen? Via de onderstaande links kan je de gewenste plaswekker bestellen: