Prijs

De beste en goedkoopste plaswekker getest door onafhankelijke ervaringsdeskundigen

De beste en goedkoopste plaswekkers in één overzicht

Beste getest

Dryly

Dryly-plaswekker-pakket-hero

Rodger

Rodger Plaswekker - basisset

Urifoon Mickey

Urifoon Contessa

Vanaf €199,99

€138,00

Vanaf €149,95

Vanaf €174,85

Resultaat

4.5/5
3.6/5
3.3/5
3.5/5
Prijs/kwaliteit
4.5/5
3.9/5
3.6/5
3.4/5
Functionaliteiten
4.3/5
3.6/5
2.7/5
3.3/5
Voor ouder
5/5
3/5
2.5/5
3.6/5
Voor kind
4.6/5
3/5
3.5/5
3.9/5
Moderniteit
5/5
3.2/5
2.5/5
1.9/5
Kwaliteit
4.3/5
4.6/5
4/5
4/5

"Ze volgen de zelfde wetenschappelijke methode, maar het verschil zit in de nuances!"

Over de plaswekkers

Alle plaswekkers die in de Benelux worden verkocht zijn van degelijke kwaliteit en werken volgens dezelfde wetenschappelijke methode. Daarom kijken wij waar de verschillen wél zitten.

Dryly

Dryly is de duurste plaswekker van deze vier die wij tot op heden hebben getest. Dryly biedt daarbij wel een aantal extra middelen zoals de knuffel en de mobiele applicatie.

Rodger

Dit is goedkoopste plaswekker. Het werkt met een eigen plasbroekje, een zender en een ontvanger. Zowel de volume als het alarmgeluid kan worden aangepast.

Urifoon Mickey

‘Mickey’ is een van de twee plaswekkersystemen van Urifoon. De Mickey plaswekker is bestemd voor kinderen die eenvoudig wakker worden door geluid.

Urifoon Contessa

De ‘Contessa’ plaswekker van Urifoon is voor kinderen die dieper slapen en minder snel wakker worden. Ook kan er een trilalarm op worden aangesloten.

Functionaliteiten

Alle aanbieders werken volgens de wetenschappelijk bewezen plaswekkermethode. Binnen die methode zijn er per aanbieder enorme verschillen in de aanpak. Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet. Druk op het informatie icoontje voor meer informatie.

Dryly

Rodger

Urifoon Mickey

Urifoon Contessa

Trilfunctie

App-inzichten

Motiverend voor kinderen

Extra opties

Mogelijkheid tot huren

Service

Ondersteuning voor ouders

Voor kinderen is bedplassen een groot probleem, maar het is aan de ouders om hen te begeleiden naar een oplossing. Tussen de merken zitten er grote verschillen in welke mate de ouders worden ondersteund.

Dryly

4.5/5

Omdat alle ‘ongelukjes’ automatisch in de app worden geregistreerd, wordt een hoop werk uit handen genomen.

In het dashboard van de app zie je in een oogopslag hoe je kind het doet. Grafieken visualiseren eventuele progressie waardoor het je als ouder erg makkelijk een goed overzicht kunt houden.

Mocht je tegen problemen aanlopen, is de Dryly klantenservice ook eenvoudig te bereiken.

Rodger

3/5

Met een ervaren klantenservice weet Rodger goede ondersteuning te bieden als er vragen zijn.

Naast de goede klantenservice, staan er op de website enkele handige ’tips-en-tricks’.

Bij het dagelijkse gebruik hebben ouders weinig om het kind te motiveren of het bedplasgedrag bij te houden.

Ook is het lastig dat er geen mogelijkheid is om het alarm ook in de slaapkamer van de ouders af te laten gaan.

Urifoon Mickey

2.5/5

Urifoon heeft volgens ons een erg goede klantenservice. Ze denken goed met je mee en putten uit een enorme hoeveelheid ervaring die ze in de loop der tijd op hebben gedaan.

Net als Rodger biedt Urifoon een beperkte ondersteuning voor de ouders.

Er is geen mogelijkheid om een extra alarm aan te sluiten als de kamer van het kind verder weg ligt.

Voor kinderen voelt dit product erg medisch aan en is het niet altijd even eenvoudig het kind te motiveren.

Urifoon Contessa

3.6/5

Voor de Contessa geldt het grootste deel van de feedback zoals bij de Mickey plaswekker het geval is.

Wij merken dat de Contessa betere ondersteuning op het gebied van het alarmeren van de ouders. Door de krachtigere speakers is de kans groter dat ouders wakker worden gemaakt.

Het is wel een gemiste kans dat ouders niet op een andere manier wakker gemaakt kunnen worden en dat het tijdstip van de meldingen nergens op wordt geslagen.

Ondersteuning voor kinderen

Bedplassen kan voor kinderen een hele vervelende ervaring zijn veel negatieve emoties bij komen spelen. Alle merken proberen op hun eigen manier het kind te motiveren.

Dryly

4.6/5

Zoals je inmiddels waarschijnlijk hebt gelezen is dit een van de sterkte punten van de Dryly plaswekker. Kinderen tussen de 4 en 9 jaar zullen enorm enthousiast worden van de hoofdrolspeler en de knuffel die erbij wordt geleverd. Kinderen die wat minder met knuffels hebben, kunnen de ontvanger, met voetjes, op hun nachtkastje zetten. 

In de app kunnen kinderen Wizzu personaliseren met allemaal leuke accessoires. Deze accessoires kosten munten die verdiend kunnen worden door de methode simpelweg te volgen, zonder dat je hier extra geld aan uit hoeft te geven.

Rodger

3/5

Het leuke aan het plaswekkersysteem is dat je uit meerdere geluiden kan kiezen. Zo kan een kind kiezen om het geluid van een brandweerwagen af te laten spelen als ze per ongeluk in bed plassen.

Ook wordt er gebruik gemaakt van een beloningssysteem waarbij kinderen stickers kunnen plakken als er een droge nacht is geweest.

Wij merkten met onze kleine dat kinderen tegenwoordig niet echt onder de indruk van stickers zijn.

Urifoon Mickey

3.5/5

Het systeem van Urifoon heeft geen prullen en praal en voelt een beetje medisch aan.

Voor sommige kinderen zal dit geen probleem zijn. Bij kinderen die het al een lastig onderwerp vinden kan het een mooi excuus zijn om er zo min mogelijk mee te worden geconfronteerd.

Urifoon levert een A4 formaat plasdagboek mee waar een paar geanimeerde dieren op staan.

Urifoon Contessa

3.9/5

Net als bij de Mickey plaswekker van Urifoon zitten er niet heel veel extra functies op de plaswekker. Het alarmgeluid kan worden aangepast, maar daar houdt het ook bij op.

Een eigenschap waar de Contessa wel een streepje voor heeft op de Mickey, is de mogelijkheid om er een trilalarm aan toe te voegen. Als een kind minder makkelijk wakker wordt, kan dit alarm worden aangeschaft zodat de kans op succes groter wordt!

Moderniteit

Het toepassen van de plaswekkermethode is een flinke investering omdat de ouders bij een ongelukje ook wakker moeten worden. Zo weet je zeker dat er goed uit wordt geplast en kan je indien nodig het bed verschonen.

Dryly

5/5

Omdat Dryly een jong merk is, hebben ze een plaswekker kunnen ontwikkelen die voldoet aan de wensen van deze tijd. Door de ontvanger met je thuisnetwerk te verbinden, heb je toegang tot alle informatie in de Dryly app.

Door het spelelement in de app komen de kinderen ook gemotiveerd worden om het traject te doorlopen. Voor onze kleine was dit een belangrijke factor.

Hiernaast is Dryly actief op social media en vinden wij hun kleurrijke en vrolijke huisstijl goed in de huidige tijdsgeest passen.

Rodger

3.2/5

Het fijne aan het systeem van Rodger is dat je eenvoudig een nieuwe zender kan verbinden als de oude kwijt is geraakt.

Gebruiksgemak is ook een sterk element aan deze plaswekker. De installatie duurt 10 seconden en je kan meteen aan de slag.

Ook de broekjes zitten technisch goed in elkaar.

Wij hadden wel wat meer inzicht tijdens, en na, het bedplassen willen krijgen. Op dit moment gaat er een alarm af in de kamer van het kind en moet je alles op papier bijhouden.

Urifoon Mickey

2.5/5

Zoals eerder gezegd is de Mickey plaswekker van Urifoon een erg eenvoudig systeem. Dit heeft een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen.

Het voordeel is, dat je relatief eenvoudig een zender toe kan voegen. Een nadeel is dat de Micky plaswekker erg beperkt is in zijn functionaliteiten.

Wij hebben geen fijne ervaring met het ondergoed van Urifoon omdat het er een beetje ouderwets uitziet en dit onze kleine niet aansprak.

Je kan geluiden selecteren, maar ontvangt geen extra inzicht en als ouder moet je niet te ver van de kamer van je kind slapen. Dit komt omdat het geluid van de Urifoon Mickey vrij zacht is in vergelijking met de andere plaswekkers.

Urifoon Contessa

1.9/5

Normaal gesproken heeft de Contessa dezelfde eigenschappen als de Mickey plaswekker, maar in deze situatie mist er iets belangrijks.

De vormgeving het de ontvanger van de Contessa is erg hoekig en doet een beetje ouderwets aan. Dit terwijl de ontvanger van Mickey er heel rond en aantrekkelijk uitziet.

De Contessa kan worden uitgebreid met triller, heeft extra volume en de liedjes kunnen worden veranderd.

Bovenstaande inclusief het gedateerde ondergoed, zijn we niet enthousiast over de moderniteit.

Kwaliteit

Of je nu de duurste of goedkoopste plaswekker koopt, het is voor veel mensen een investering. Dan is het zonde als je iets koopt dat snel kapot gaat of niet betrouwbaar is.

Dryly

3.9/5

We hebben een paar keer zien gebeuren dat hij de zender liet vallen. Het is even schrikken, maar hij leek er prima tegen te kunnen! 

Het ondergoed en de beer zien er kwalitatief goed uit. We vinden dat de behuizing een beetje onder doet aan alle andere aspecten.

Rodger

4.6/5

De goedkoopste plaswekker van Rodger voelt aan als een solide product. Het is logisch in gebruik en de constructie zit goed in elkaar.

Wij merkten in gebruik dat de zender ook tot een hoge mate tegen water kan. Geen verkeerde eigenschap bij een plaswekkersysteem!

Urifoon Mickey

4/5

Het voordeel aan een ‘kaal’ systeem is dat er weinig mis kan gaan.

Wij vonden dit systeem erg betrouwbaar en hebben geen negatieve punten kunnen vinden.

 

Urifoon Contessa

4/5

Net als de Mickey en de Rodger plaswekker zien we bij de Contessa weinig dat verkeerd kan gaan.

De behuizing is goed stevig en het ondergoed kan tegen een stootje.

Welke plaswekker geeft je de beste prijs/kwaliteit?

Plaswekkers moeten erg betrouwbaar zijn en zijn daarom soms wat duur. Kijk zelf of je het prijsverschil waard vind om een dure of goedkope plaswekker te kopen! Wij proberen tot op de bodem te komen zodat jij voor jezelf kan bepalen wat je belangrijk vindt.

Functionaliteiten

De plaswekkers van Rodger, Dryly en Urifoon hebben ongeveer dezelfde functionaliteiten, maar de beer en de mobiele app die alle gegevens bijhoudt maken Dryly tot onze winnaar. 

Ondersteuning voor ouder

Wij zien dat Urifoon en Rodger de ouders in beperkte maten ondersteunen. De mogelijkheid om tijdstippen te noteren in de plaskalender geeft Urifoon een voorsprong op Rodger. Dryly maakt gebruik van een mobiele app die alle data automatisch registreert.

Ondersteuning voor kinderen

Bij Rodger en Urifoon kan het volume worden aangepast en kan je een ander alarmgeluid selecteren. Daarintegen maakt Dryly het verschil door een leuke knuffel te introduceren in de app waar ook een spelelement in zit.

Moderniteit

De technologie van Urifoon en Rodger is van hetzelfde niveau. Het is niet helemaal meer van deze tijd, maar zorgt wel voor een goede werking. Dryly heeft met zijn online/offline mode de markt flink opgeschud.

Kwaliteit

Wij merken dat de kwaliteit van alle plaswekkers goed is, maar die van Rodger voelt het meest solide aan.

4.7/5

Dryly is een nieuwkomer op de markt en bestaat sinds 2019. De prijs is bovengemiddeld maar dit maken zijn prestaties meer dan goed, wij zijn erg onder de indruk!

Rodger Plaswekker - basisset
3.6/5

Wij hadden hoge verwachtingen van deze set. Rodger bestaat al een lange tijd en we hoopten dat terug te zien in de betrouwbaarheid!

3.5/5

Deze plaswekker heeft extra volume en kan worden aangeschaft met een trilelement. Het idee is goed, maar hoe was de uitvoering?

Waar koop je een van de plaswekkers?

Wij hebben bij Plaswekkervergelijker verschillende merken plaswekkers getest. Heb je jouw keuze kunnen maken met behulp van onze beoordelingen? Via de onderstaande links kan je de gewenste plaswekker bestellen: