Plaswekkervergelijker.nl

Elke plaswekker getest door een onafhankelijke ervaringsdeskundige!

Test: onze ervaring met de Rodger Plaswekker Basisset

Samenvatting

Betrouwbaarheid
4.7/5
Motiverend voor kind
1.6/5
Gebruiksvriendelijkheid
3/5
Inzicht in probleem
2.4/5
Modern
1.6/5
Prijs/kwaliteit verhouding
3.9/5

Effectief en betrouwbaar product, maar geen feestje voor het kind

Al met al zijn wij, op de ouderwetse stijl na, erg tevreden over de Rodger plaswekker. Het product doet wat het beloofd en is erg betrouwbaar. Onze eerste keuze voor een uitgeklede en goedkopere plaswekker.

Over Rodger​

Rodger BV is in 1993 opgericht en heeft als doel om kinderen oplossingen te bieden tegen bedplassen. Naast Rodger plaswekkers en plashorloges, verkoopt Rodger ook matrasbeschermers voor als er een ongelukje gebeurt.

Rodger plaswekker

Hoe werkt de plaswekker van Rodger?

Om kinderen tegen bedplassen te helpen, maakt Rodger gebruik van de plaswekkermethode. Deze methode is wetenschappelijk bewezen en leert kinderen om signalen van een volle blaas beter te herkennen.

De Rodger plaswekker bestaat uit drie onderdelen; een plasbroekje, een zender en een ontvanger. Het kind trekt het sensorbroekje aan en maakt hier een zender aan vast. Deze staat in verbinding met een ontvanger dat kan worden aangesloten op een stopcontact.

Als er in bed wordt geplast, stuurt de zender een bericht naar de ontvanger in het stopcontact en gaat er een alarm af. Het kind wordt wakker en leert op deze manier het signaal van een volle blaas te herkennen.

Het bestelproces op Rodger.nl

De website ziet er een beetje ouderwets uit, maar uiteindelijk komen wij waar we moeten zijn! We hebben voor deze test de goedkoopste set gekocht voor een bedrag van €138,00.

Wat zit er in het Rodger plaswekker startpakket

Wij hebben het standaard Rodger plaswekker startpakket besteld en hebben de volgende artikelen ontvangen!

Een dag na het bestellen ontvingen wij het plaswekkersysteem al in de post. De doos en de handleiding zien er duidelijk maar ook een beetje gedateerd uit.

Een zender en ontvanger

Roddger plaswekker ontvanger zender kopen
De zender van de Rodger plaswekker is wit en heeft ronde hoeken. Oogt klein en handig. De ontvanger heeft een stekker en ziet er ook wit en rond uit. Op de ontvanger zit een metalen stripje waarmee je de zender activeert.

Twee sensorbroekjes

Rodger wit broekje plasbroekje unisex voor plaswekker
De twee sensorbroekjes zien er op het oog niet heel speciaal uit. Als je het van dichtbij bekijkt zie je dat er twee geleidende draden in zijn genaaid. Op het oog niet storend. Het is mogelijk het plaswekkersysteem uit te breiden met extra broekjes.

Een stickervel en kalender

In het Rodger plaswekker pakket zit ook een stickervel en kalender. Het valt op dat de opmaak al een tijdje niet is aangepast en dat het er wat ouderwets uitziet.

Een handleiding

De handleiding is uitgebreid en heeft voor elke taal een segment.

De installatie van het plaswekkersysteem

Het installeren van de Rodger plaswekker was relatief eenvoudig en in 10 minuten waren we er helemaal klaar voor!

De zender kan met een schroevendraaier uit elkaar worden gehaald om de batterij te vervangen als die op is. De ontvanger maakt ruim 80 decibel geluid om het kind wakker te maken.

De Rodger plaswekker getest in gecontroleerde omgeving

Zoals altijd doen wij voor de praktijktest eerst een test in een gecontroleerde omgeving. Zo krijgen we een beter begrip hoe het systeem nu werkt!

Je zet het systeem aan door de ontvanger in het stopcontact aan te zetten. Vervolgens druk je de zender vast in de drukknopen die op het sensorbroekje zitten. Het systeem is actief, nu hoeven we enkel een ongelukje te simuleren.

Na een aantal druppels gaat er een alarm af dat ons deed denken aan een digitale alarmklok van de jaren ’90. Naar ons gevoel was het luid genoeg om een gemiddeld kind wakker te maken. Je zet het alarm uit door de zender van het broekje te halen of door op de knop op de ontvanger te drukken.

Het is erg prettig dat je een nieuw broekje aan kan trekken zodat je relatief snel weer je slaap kan hervatten. Vergeet niet de zender weer vast te maken!

Wij missen wel een belangrijk element in de aanpak van de Rodger plaswekker: ondersteuning en tips. De wetenschap laat zien dat het aanleren van goede routines de kans op bedplassen enorm verlaagd. Ook het afleren van verkeerde gewoontes is al bijzonder effectief. Niet alleen kinderen kunnen hun kans op een droge nacht enorm verhogen, ook ouders kunnen met een beter inzicht hun kind nog beter ondersteunen!

De junior focusgroep!

Zoals altijd vragen wij aan onze kleine en zijn vriendjes om hun ongezouten mening. Zij zijn tenslotte degene die het moeten gaan gebruiken! Ze geven een cijfer van 1 tot 10, geven een positieve en een negatieve opmerking.

Het werd snel duidelijk dat de kinderen wel vertrouwen hadden in de werking, maar ondanks het coole alarmgeluid van een brandweerwagen, er niet heel enthousiast van worden. Ze staken vooral de draak met een ‘oncoole’ ontwerp van het ondergoed en de stickers van de Rodger plaswekker. Het moet gezegd worden dat kinderen van de huidige generatie niet meer warmlopen voor een sticker als beloning.

Vooral door de gemiste kans in het ontwerp van het ondergoed geeft de Junior Focusgroep gemiddeld een 5,7 op 10.

De Rodger plaswekker in de praktijk getest

Het systeem was ons duidelijk, nu was het tijd voor de praktijktest. De eerste avond was het al meteen raak. Onze zoon slaapt een verdieping lager, dus we hoorden wat later dat het alarm afging. Eenmaal beneden was onze zoon keurig wakker geworden en was hij net onderweg naar de ontvanger om het alarm uit te zetten. Na het uitplassen weer een droge onderbroek aan en weer naar bed.

Een groot nadeel is toch wel dat het alarm van de Rodger plaswekker het hele huis wakker maakt. Als je als ouder wat verder weg slaapt, kan het goed voorkomen dat je er helemaal niets van meekrijgt!

Na een weekje gebeurde hetgeen we bang voor waren. Vanwege een gesloten deur hebben wij er niets van meegekregen. Onze zoon heeft het alarm uitgezet en is met zijn slaaphoofd (en nat ondergoed) weer in bed gaan liggen. De volgende ochtend was het een verassing en hadden wij geen idee dat wij een alarm gemist hadden!

Het systeem is erg betrouwbaar en gaat altijd af als er wordt geplast. Wij hebben niet een keer gehad dat het alarm het niet naar behoren heeft gedaan.

Wij zijn onze zoon op een andere manier gaan belonen, want zoals verwacht hadden ouderwetse stickers op een papieren kalender geen motiverende werking. Er is weinig aandacht besteedt aan het motiveren van het kind en de Rodger plaswekker heeft vooral een medische uitstraling.

Conclusie van de test met de Rodger Plaswekker Basisset

Al met al is de Rodger plaswekker een goed werkend systeem dat erg betrouwbaar is. Ze volgen de wetenschappelijke plaswekkermethode, dus dat zit allemaal goed. Het systeem is ook makkelijk te installeren.

Als wij de Rodger plaswekker met zijn directe concurrenten vergelijken zien wij aantal gemiste kansen. In het jaar 2023 is een stickervel en een medisch uitziend apparaat niet afdoende om een kind te motiveren om met zijn of haar probleem aan de slag te gaan.

Voor de ouders is het lastig dat ze met de basis-set niet de garantie krijgen dat ze met een groter huis iets van het alarm meekrijgen. Ook is het lastig dat er geen inzicht wordt gegeven in tijdstippen en dagen dat er in bed wordt geplast. Een gebrek aan inzicht kan ervoor zorgen dat kinderen onnodig lang vastzitten in medische trajecten.

Tot slot raden we de Rodger plaswekker wel aan vanwege zijn betrouwbaarheid, maar komen wij ook tot de conclusie dat je voor een beetje meer geld meer functionaliteiten kan krijgen.

Betrouwbaarheid

4.7/5

Gebruiksvriendelijkheid

3/5

Modern

1.6/5

Motiverend voor kind

1.6/5

Inzicht in probleem

2.4/5

Prijs/kwaliteit verhouding

3.9/5

Allround oordeel:

2.8/5

Waar koop je de plaswekker?

Om zo objectief mogelijk te blijven, accepteren wij geen sponsoring van plaswekkerproducenten.
Wij maken het wel mogelijk om alle producten bij Viper Medical te kopen. Hier verdienen wij een vaste commissie van zodat wij onze vaste kosten kunnen dekken!

Alle plaswekkers vergeleken in één overzicht

Geen tijd om alle reviews te lezen? Wij hebben alle plaswekkers plaswekkers met elkaar vergeleken op zaken als prijs, kwaliteit, populariteit en veel meer…

Nog meer reviews